Airco onderhoud

Een airco is voor veel mensen een investering. Uiteraard wil je zo lang mogelijk profiteren van deze investering. Om de levensduur van je airco te verlengen moet je hem dan ook voldoende onderhouden. Een airco onderhoud verlengt de levensduur van je airco aanzienlijk, en het kost je niet eens zo veel! Airco onderhoud is dus zeker aan te raden, zodat je langer van je airco kan genieten en geen nieuwe investering hoeft te doen.

Het soort onderhoud dat je nodig hebt is afhankelijk van welke airco je hebt. Een airco voor thuis vraagt bijvoorbeeld minder onderhoud dan een airco voor een fabriek of de airco voor een koelcel.

Airco onderhoud bij u thuis

Heb je een airco bij je thuis? Dan is het aan te raden om die 1 keer per jaar te laten controleren. Zo vermijd je onnodige herstellingen en kan je de levensduur van je airco aanzienlijk verlengen. En ook en energieverbruik kan je doen dalen door een regelmatig onderhoud aan je airco! Een airco onderhoud 1 keer per jaar is dus zeker de moeite waard.

Airco onderhoud voor bedrijven

Ook als bedrijf is een regelmatig onderhoud aan je airco toestellen erg belangrijk. Het laatste wat je wil is de airco van de koelcel of die van de serverruimte die kapot gaat. En ook je werknemers zullen een kapotte airco in een kantoorruimte niet waarderen, en dit zal ten koste gaan aan de productiviteit. Om dit te vermijden, is regelmatig airco onderhoud nodig. Hoe regelmatig? Dat hangt af van het soort airco en dan de ruimte waar die staat. Een airco in een koelcel of serverruimte vraagt meer onderhoud dan die in een kantoorruimte.

Bij de installatie van je airco kan je vrijblijvend een onderhoudscontract laten opstellen. Zo ben je verzekerd van goed airco onderhoud, en kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

De kosten van een airco onderhoud

De kosten van een airco onderhoud kunnen erg uiteenlopen. Er zijn immers tal van mogelijkheden. Wil je een volledige, grondige check-up, dan betaal je uiteraard meer dan bij een kleine controle. Ook het soort airco bepaald mee de prijs van de controle. Laat je je airco goed onderhouden, dan profiteer je vaak van verlengde garantievoorwaarden.

Benieuwd naar de kosten van een airco onderhoud? Vraag meteen een offerte aan!