Split airco

Een split airco systeem is het meest voorkomende airco systeem. Het bestaat uit een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit is nodig om de koelvloeistof af te koelen. Je kan ze centraal beheren en met dit split systeem beheer je de temperatuur in de ruimte perfect. Wil je meerdere ruimtes koelen, dan kan je bovendien een multi-split systeem gebruiken dat verschillende binnenunits op 1 buitenunit aansluit.

Split airco: de voordelen

Een split airco is het meest gebruikte airco systeem, en het biedt je heel wat voordelen:

  • Een split airco systeem heeft een grote capaciteit en is daardoor geschikt voor zowel woningen als fabrieken en kantoorruimtes.
  • Een split airco kan meerdere ruimtes koelen.
  • Een split airco kan ook verwarmen.
  • Je hebt geen dikke darm nodig, die je bij een mobiele airco bijvoorbeeld wel nodig hebt.

Multi split airco

 

Wil je als bedrijf of bij je thuis airco installeren in verschillende ruimtes? Dan heb je een split airco systeem nodig. Dankzij een split airco systeem koel je verschillende ruimtes met slechts 1 buitenunit. De verschillende binnenunits kan je allemaal aansluiten op die ene buitenunit! Ideaal voor bedrijven of voor woningen die meer dan 1 ruimte willen koelen en dus ook meer dan 1 binnenunit nodig hebben.

De kosten van een split airco

De kosten van een split airco zijn erg uiteenlopend, en hangen sterk af van je specifieke wensen. Ben je benieuwd naar de kosten van een split airco, vraag dan een offerte aan.