Split unit airco

Bij de installatie van een airco systeem in huis of in bedrijven, wordt meestal gebruik gemaakt van een split unit airco. Een split unit airco bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Die units worden op elkaar aangesloten, en de buitenunit zorgt ervoor dat de koelvloeistof gekoeld wordt. Met een split unit airco beheers je de temperatuur in de ruimte perfect, zodat je ook op warme zomerdagen een heerlijke gekoelde woning hebt.

Split unit airco systemen

Er bestaan verschillende split unit airco systemen. Zo kan je kiezen voor een binnenunit die je volledig kan inbouwen, je kan een binnenunit kiezen die je aan het plafond kan ophangen of je kan verschillende binnenunits op één buitenunit aansluiten, zodat je meteen heel je huis kan verkoelen in plaats van één enkele ruimte. Welk split unit airco systeem het beste voor jou gepast is, hangt dus af van je specifieke wensen naar je airco toe.

Split unit airco voordelen

Een split unit airco is een van de meest gebruikte airco systemen, en het zal je dan ook niet verbazen dat dit systeem heel wat voordelen heeft:

  • Met een split unit airco heb je geen dikke darm naar buiten nodig, die je dan door de raam of door de deur moet steken. De binnenunit en de buitenunit worden wel met elkaar verbonden, maar de darm die je daarvoor nodig hebt is niet zo dik en blijft permanent liggen.
  • Een split unit airco is heel flexibel: je kan er een enkele ruimte mee koelen, maar je kan ook meerdere ruimtes tegelijkertijd koelen.
  • Een split unit airco is geschikt voor zowel woningen als voor winkels en kantoorruimtes.

Wat kost een split unit airco?

De prijzen van split unit airco's lopen erg uiteen. Logisch, er bestaan tal van split unit airco systemen, elk met hun voor- en nadelen. Wens je meer informatie over de prijzen van die verschillende systemen? Vraag dan even een vrijblijvende offerte aan.