Airco thuis

Voordelen van airco

 

Mensen voelen zich behaaglijk bij een bepaalde temperatuur en presteren ook beter. Een constante temperatuur of vochtigheidsgraad doen wonderen. Bij stijgende temperatuur daalt het prestatievermogen vaak. Een aantal voorbeelden:

 • Bij ongeveer 21°C heeft een kantoorbediende het hoogste prestatievermogen en voelt hij zich comfortabel
 • Bij een kamertemperatuur van 26°C daalt het prestatievermogen en het comfortabel voelen met meer dan 10%
 • Bij een kamertemperatuur van 29°C daalt het prestatievermogen en het gevoel van comfort met meer dan 35%.

 

Het comfortgevoel is een zeer relatief begrip: zich goed voelen is afhankelijk van verschillende factoren zoals kamertemperatuur, gemoedstoestand, luchtvochtigheid, luchtcirculatie, luchtverversing, lawaai, stof en de temperatuur in de aanpalende ruimtes. Aircotoestellen beïnvloeden de temperatuur (door te koelen of te verwarmen), de luchtvochtigheid (bevochtigen en ontvochtigen) en de luchtverversing (verluchten, ontluchten, luchtreiniging).

Temperatuur van airco regelen

Airconditioning zorgt voor een ideale en draaglijke temperatuur. Wanneer het buiten bijvoorbeeld 32°C is, mogen we van een comfortabel binnenklimaat spreken als de binnentemperatuur 6 à 7°C lager ligt dan de buitentemperatuur.

Luchtvochtigheid

Vooral de relatieve luchtvochtigheid heeft een sterke impact op het comfort. Een hoge vochtigheidsgraad doet ons transpireren. De temperatuurdaling veroorzaakt door airconditioningapparaten gaat gepaard met een vermindering van de vochtigheidsgraad van de lucht.

Ventilatie en circulatie

Airconditioning zorgt ook voor een gelijkmatige luchtverdeling. Een verfrissende en gefilterde luchtstroom doet een aangenaam gevoel ontstaan. Het comfort is ook afhankelijk van een lage luchtsnelheid die best tochtvrij is. 

Split- en multisplitsystemen zijn erg geschikt voor woningen. Moderne airco’s zijn fraai om te zien, nagenoeg onhoorbaar en voorzien van afstandsbediening, dus zeer gebruikersvriendelijk. Terwijl de systemen met inverter het energieverbruik met 30% omlaag brengen. Airco past in elke woning en elke ruimte.U kunt kiezen uit modellen voor aan de wand, op de vloer en aan (of in!) het plafond.

Bij Airquality werken we enkel met de beste installaties, garanderen we een ongeëvenaarde service en een vlotte herstellingsdienst. Belangrijk is ook dat al deze airco toestellen ook warmtepompen zijn. Deze lucht-lucht warmtepompen kunnen in de zomer koelen en daarnaast ook perfect verwarmen. Daarom spreekt men soms ook van airco-heaters.

Airconditioning op maat

Airquality biedt een ruim assortiment airconditioning systemen waardoor we u steeds een oplossing op maat kunnen aanbieden.

 • Buitentoestellen
 • Cassette airconditioning: eenvoudige en efficiënte airco.
 • Cassette voor onderbouw airconditioning: deze plafondmodellen zorgen voor een optimale luchtstroom.
 • Hiwall airconditioning: hoog aan de muur geïnstalleerd.
 • Inbouwtoestellen: discrete airconditioning, volledig ingebouwd in de muur of in een aanpalende ruimte.
 • Ururu Sarara: de airco die koelt, verwarmt, bevochtigt, ontvochtigt en ventileert.
 • Rooster airconditioning: discrete airconditioning dankzij roosters in het plafond.
 • Watergekoelde condensing unit: wanneer er geen luchtgekoelde buitenunit geïnstalleerd kan worden, bieden deze watergekoelde condensing units de perfecte oplossing.
 • Plafond airconditioning: het airco- toestel wordt aan het plafond opgehangen.
 • Verplaatsbare airco toestellen
 • Vloertoestellen