Airconditioning thuis

Airconditioning thuis

Bij het selecteren en installeren van een airconditioning systeem voor een woning worden met andere factoren rekening gehouden dan bij het plaatsen van een airconditioning systeem in commerciële ruimtes. In een woning willen de mensen vooral dat het systeem naadloos in het interieur verwerkt kan worden. Veel mensen vragen zich af ofdat een airco-systeem veel lawaai en geluid zal produceren, daarom is het noodzakelijk grondig te onderzoeken welke modellen er passen voor jouw woning. De meeste mensen zoeken een geluidloos systeem dat onopvallend een aangename kamertemperatuur regelt dat rust en sereniteit creëert. We geven u hieronder graag enkele voorbeelden van systemen die u kunt makkelijk en snel kunt installeren binnen uw huidig interieur.

 

Roosters

Rooster airco's zijn discreet en stijlvol omdat ze volledig kunnen worden ingewerkt in uw interieur. Deze roosters gaan altijd samen met een niet zichtbaar "inbouwtoestel". Het inbouwtoestel blaast de gekoelde of verwarmde lucht uit via een luchtkanaal naar het rooster. Dit rooster zorgt er dus voor dat de geklimatiseerde lucht op de juiste manier in het lokaal wordt binnen gebracht. Bij het binnenbrengen van de lucht treed er meestal het "COANDA" effect op. Dit wil zeggen dat de lucht zich veel verder in het lokaal verspreidt dan normaal, doordat ze onzichtbaar blijft kleven onder het plafond, en zo veel verder reikt. Airquality werkt een oplossing op maat uit voor uw woning of kantoor.

Er zijn verschillende types roosters . Een selectie wordt gemaakt per project, in functie van de wensen van de klant en de esthetische mogelijkheden.

Voor installaties waar zowel in de zomer gekoeld, als in de winter verwarmd wordt, zijn automatisch regelende roosters mogelijk. Deze gaan zich instellen om de warme lucht naar beneden te stuwen, en de koele lucht mooi te verdelen net onder het plafond… en dit allemaal automatisch.

Airconditioning - Roosters

Vloertoestellen

Vloerairco's vinden vaak hun toepassing in kleinere ruimtes en/of slaapkamers. Omdat ze laag aan de muur worden geplaatst, lijken ze op een gewoon verwarmingselement. Maar dan wel eentje dat kan verwarmen én koelen.

Voordelen van een vloerairco

Met een vloerairco kunt u geld besparen. Want als u met uw airco ook kunt verwarmen, hebt u geen extra verwarmingselement meer nodig. In veel projecten kan hierdoor een aardig stuk uit het verwarmingsbudget bespaard worden.

Een ander groot voordeel van het vloertoestel is dat de luchtstroom naar boven kan gericht worden. Daardoor kan er een aangename luchtstroom gecreëerd worden die niet rechtstreeks op het lichaam wordt gericht.

Vloertoestellen   Vloertoestellen   Vloertoestellen

Hiwall-toestellen

Dit binnentoestel wordt hoog aan de muur opgehangen. Door zijn hoge plaatsing wordt de koude lucht ook rechtstreeks in de warmelucht-zone geblazen. Door zijn vormgeving is het toestel zeer geschikt om bijvoorbeeld boven een deur geplaatst te worden. De binnentoestellen zijn zeer compact en bestaan in verschillende uitvoeringen en designs. De laatste jaren komen er meer fabrikanten op de markt met een echt designmodel.

Hi-wall-toestel  Hi-wall-toestel  Hi-wall-toestel

Buitentoestellen

Het buitentoestel is en blijft een noodzakelijk kwaad voor een airconditioningsysteem. Gelukkig zijn dankzij de nieuwe inverter technologie deze toestellen erg stil. Dikwijls maakt een modern buitentoestel minder lawaai dan een binnentoestel van pakweg 10 jaar terug. Door de (inverter-gestuurde) compressoren, is ook de leidinglengte tegenwoordig veel minder kritiek dan vroeger. Leidinglengten tot 75 meter hoeven geen probleem te zijn (afhankelijk van merk en type).

Dit zorgt ervoor dat de buitentoestellen ook makkelijker discreet kunnen worden opgesteld. De technische gegevens van de buitenunits van de splitsystemen staat mee op de folders bij het betreffende binnentoestel.